Database Marketeer (medior)

Fulltime

Kun jij informatie omzetten naar data en daar resultaatgerichte online acties aan koppelen? Word dan Database marketeer BIJ LEADRS

  Fulltime

  Medior (2-4 jaar ervaring)

 HBO / WO

 Breda

Vacature database marketeer

De vacature voor Database Marketeer is reeds vervuld. Wil je toch graag kennis maken met Leadrs? Schrijf je dan in voor Rondje Leadrs en kom bij ons langs!

Door de groei van onze organisatie zijn we op zoek naar nieuwe Leadrs die onze diverse teams komen versterken. Daarin zijn collega’s Rico en Roxanne op zoek naar versterking binnen het team en een persoon die past bij het volgende profiel:

Iemand met een kritische blik die zich vastbijt in complexe vraagstukken op het snijvlak van marketing, data en ICT en daarbij ook niet beroerd is om de uitvoerende taken op zich te nemen.

Of het nu betrekking heeft op het optimaliseren van een complete opvolgstrategie via e-mail, het bijwerken van leaddashboards vanuit onze eigen leaddatabases met échte klantdata of koppelingen maken tussen Google Analytics data en een CRM systeem, voor jou zijn dit zaken waar je energie van krijgt. We hebben in deze vacature beschreven wat wij graag terug zien in jou, hoe we je gaan opleiden en we geven je een kijkje in de keuken bij Leadrs in het algemeen.

Mail deze vacature naar jezelf

Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

PAS JIJ IN HET PROFIEL VAN EEN DATABASE MARKETEER?

Bij Leadrs werken we graag met persona’s. Daarmee krijgen de statistieken die we dagelijks bekijken een gezicht. Voor deze functie hebben we ook een persona opgesteld: een combinatie van de ambities, drijfveren en eigenschappen van onze huidige specialisten. We houden van diversiteit, dus je hoeft niet exact in het plaatje te passen, maar vinden het wel fijn als je jezelf herkent in een (groot) deel van de kenmerken. We dagen je ook uit: wat kan jij dat wij hieronder niet beschreven hebben, maar wat Leadrs toch wat extra’s brengt?

persona database marketeer

Onderscheidend opleidingsprogramma

Wanneer je bij ons start als database marketeer, volg je een opleidingsprogramma waarmee je binnen 2 jaar alle ins en outs van database marketing onder de knie krijgt. De focus ligt daarbij op de volgende disciplines:

 • Algemene werkvaardigheden
 • Leadverwerking
 • Data-analyse & BI
 • Dashboards en reporting
 • E-mail marketing
 • CRM en Marketing Automation
 • Excel
 • Google Analytics
opleidingsprogramma-databasemarketeer

Onderscheidend opleidingsprogramma

Wanneer je bij ons start als database marketeer, volg je een opleidingsprogramma waarmee je binnen 2 jaar alle ins en outs van database marketing onder de knie krijgt. De focus ligt daarbij op de volgende disciplines:

 • Algemene werkvaardigheden
 • Leadverwerking
 • Data-analyse & BI
 • Dashboards en reporting
 • E-mail marketing
 • CRM en Marketing Automation
 • Excel
 • Google Analytics
opleidingsprogramma-databasemarketeer

UITDAGINGEN VAN EEN DATABASE MARKETEER BIJ LEADRS

Het onder de knie krijgen van de vaardigheden van ons opleidingsprogramma wordt meteen in de praktijk toegepast: Je maakt je de vaardigheden eigen door te werken in een multidisciplinair team voor echte klanten. Om je een idee te geven van de gang van zaken bij Leadrs, geven Rico en Roxanne 5 voorbeelden van activiteiten waar je mee aan de slag zou kunnen gaan op een typische werkdag:

 • Meer bezoekers, meer leads en meer klanten

Bij Leadrs sturen we sterk op toegevoegde waarde en redeneren we veelal vanuit data om de juiste keuzes te maken. Zo zul jij vanuit je rol als database marketeer alle leaddata van klanten analyseren en inzichtelijk maken, achterhalen welke leads tot offertes leiden en deze data gebruiken om te weten welke online kanalen meer renderen en waar budget op ingezet moet worden om online kanalen beter te laten presteren. Het vooraf gestelde doel om de kosten per sale te verlagen zie je als een uitdaging en daar stuur je proactief op bij.

Met de verzamelde data kan het zo zijn dat je klanten adviseert om sterker in te zetten op een branding campagne. Je ziet immers dat het marktaandeel in 1 van de regio’s achterblijft, naast de kwaliteit van leads en dat dat voor een groot gedeelte met een beperkte naamsbekendheid te maken heeft. Samen met Roxanne stel je een actieplan op en toets je aan de hand van KPI’s ook wat het effect is geweest van de desbetreffende campagne.

Omdat we de beschikking hebben over échte klantinformatie en dit ook koppelen aan al onze campagnedata weet jij wat de gemiddelde omzetwaarde per klant is. Je zult samen met Rico contactstrategieën (veelal via e-mail) ontwikkelen om de retentie en omzetwaarde per klant te verhogen. Het inrichten en optimaliseren van e-mail marketing en marketing automation software behoort daarmee ook tot 1 van je taken.

 • Meer bezoekers, meer leads en meer klanten
 • Bij Leadrs sturen we sterk op toegevoegde waarde en redeneren we veelal vanuit data om de juiste keuzes te maken. Zo zul jij vanuit je rol als database marketeer alle leaddata van klanten analyseren en inzichtelijk maken, achterhalen welke leads tot offertes leiden en deze data gebruiken om te weten welke online kanalen meer renderen en waar budget op ingezet moet worden om online kanalen beter te laten presteren. Het vooraf gestelde doel om de kosten per sale te verlagen zie je als een uitdaging en daar stuur je proactief op bij.Met de verzamelde data kan het zo zijn dat je klanten adviseert om sterker in te zetten op een branding campagne. Je ziet immers dat het marktaandeel in 1 van de regio’s achterblijft, naast de kwaliteit van leads en dat dat voor een groot gedeelte met een beperkte naamsbekendheid te maken heeft. Samen met Roxanne stel je een actieplan op en toets je aan de hand van KPI’s ook wat het effect is geweest van de desbetreffende campagne.Omdat we de beschikking hebben over échte klantinformatie en dit ook koppelen aan al onze campagnedata weet jij wat de gemiddelde omzetwaarde per klant is. Je zult samen met Rico contactstrategieën (veelal via e-mail) ontwikkelen om de retentie en omzetwaarde per klant te verhogen. Het inrichten en optimaliseren van e-mail marketing en marketing automation software behoort daarmee ook tot 1 van je taken.
 • Kennissessies & multidisciplinair werken

Maandelijks bespreek je de laatste ontwikkelingen met collega’s Rico, Linda en Roxanne. Tijdens deze kennissessie krijgt iedere specialist de kans om innovaties in te brengen, succesvolle (en minder succesvolle) cases te bespreken en mee te denken over het behalen van resultaten voor klanten buiten het eigen klantenteam. Naast de teamsessie bespreek je in het begin wekelijks met Rico je uitgevoerde acties, vragen en je planning voor de komende week.

Bij Leadrs denken we niet vanuit kanalen, maar vanuit strategie. Een klant heeft een probleem / doel, we bekijken samen de onderliggende vraag en bepalen vervolgens hoe we op korte termijn het meeste resultaat kunnen boeken voor deze klant. Vanuit een multidisciplinair team waarin o.a. SEA, SEO, social, conversie-optimalisatie en e-mail zijn vertegenwoordigd worden alle kanalen besproken en bekijk je hoe jij je vanuit data een bijdrage kunt leveren aan het doel. Samen met je teamleden ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en voortgang van de klant.

vacature database marketeer

WAAROM IK HET LEUK VIND OM Database marketing werkzaamheden BIJ LEADRS uit te voeren?

Roxanne-Groenberg

Roxanne, 5 jaar werkzaam bij Leadrs:

De vrijheid en kansen die je bij Leadrs krijgt zorgen ervoor dat je binnen de kortste  keren expert op je eigen (favoriete) vakgebied wordt. Zo heb ik me in de 5 jaar dat ik nu bij Leadrs werk volledig kunnen specialiseren op het gebied van online advertising en webanalytics. De laatste jaren is de focus verschoven van leads naar klanten en zelfs ambassadeurs. Ik vind het een uitdaging om de juiste klantdata boven water te krijgen en daar de kanalen aan te koppelen. Hoe krijgen we naast de score van bezoeker naar lead ook de score van lead naar klant omhoog? Hoe kan het opvolgproces van de klant verbeterd worden en hoe kan de online strategie daar een bijdrage aan leveren?

Rico-Schilt

Rico, 4,5 jaar werkzaam bij Leadrs:

Wat Leadrs uniek maakt ten opzichte van andere bureaus is dat je bij de klanten de vrijheid krijgt om binnen diverse kanalen invloed uit te oefenen. Zo ben je niet beperkt tot het voeren van campagnes maar, kun je op basis van analyses complete strategieën uitdenken, testen en doorvoeren. In een steeds verder geautomatiseerd marketinglandschap zit de uitdaging om op basis van data, je marketing en ICT op elkaar af te stemmen. Zo zorg je dagelijks voor de juiste uitingen, op het juiste kanaal én op het juiste moment!

VOOR WIE GA JE WERKEN?

Leadrs is in 2004 opgericht. Momenteel hebben we ongeveer 30 vaste B2B en B2C klanten die online marktleider zijn of in het traject zitten om het te worden. Onze klanten vallen onder uiteenlopende branches. Om belangenverstrengeling te voorkomen werken we altijd exclusief voor één klant per branche/regio.

We onderscheiden ons ten opzichte van andere bureaus doordat we koppelingen maken met ERP en CRM systemen, zodat we in detail analyses kunnen maken welke leads ook klant worden. Conversie-attributie over kanalen heen brengen we in kaart, zodat we de mix van online kanalen ook op elkaar af kunnen stemmen en weten waar onze klanten hun marketingbudgetten op in moeten zetten.

JE COLLEGA'S BIJ LEADRS

Je komt te werken in het team van 14 enthousiaste Brabantse online marketing consultants in een informele sfeer. Kenmerkend van je toekomstige collega’s is dat iedereen graag wil leren en groeien in online marketing. Na al die jaren krijgen we nog steeds een kick als we de leads/klanten zien binnenkomen na een toegepaste online innovatie.

Ons gezamenlijke doel: één van de meest vooruitstrevende bureaus in Nederland worden die echt sturen op gerealiseerde online omzet en verkrijgen van meer marktaandeel.

Bekijk jouw toekomstige collega’s.

VOOR WIE GA JE WERKEN?

Leadrs is in 2004 opgericht. Momenteel hebben we ongeveer 30 vaste B2B en B2C klanten die online marktleider zijn of in het traject zitten om het te worden. Onze klanten vallen onder uiteenlopende branches. Om belangenverstrengeling te voorkomen werken we altijd exclusief voor één klant per branche/regio.

We onderscheiden ons ten opzichte van andere bureaus doordat we koppelingen maken met ERP en CRM systemen, zodat we in detail analyses kunnen maken welke leads ook klant worden. Conversie-attributie over kanalen heen brengen we in kaart, zodat we de mix van online kanalen ook op elkaar af kunnen stemmen en weten waar onze klanten hun marketingbudgetten op in moeten zetten.

JE COLLEGA'S BIJ LEADRS

Je komt te werken in het team van 14 enthousiaste Brabantse online marketing consultants in een informele sfeer. Kenmerkend van je toekomstige collega’s is dat iedereen graag wil leren en groeien in online marketing. Na al die jaren krijgen we nog steeds een kick als we de leads/klanten zien binnenkomen na een toegepaste online innovatie.

Ons gezamenlijke doel: één van de meest vooruitstrevende bureaus in Nederland worden die echt sturen op gerealiseerde online omzet en verkrijgen van meer marktaandeel.

Bekijk jouw toekomstige collega’s.

Wat mag je verwachten van Leadrs

Naast leuke collega’s, een mooie werkplek, borrels, gratis gezamenlijke lunch, bedrijfsauto die op kantoor staat voor klantbezoeken, maar vooral leuke werkzaamheden, mag je het volgende verwachten:

 • Je krijgt ondersteuning van Rico en Roxanne die alle ins en outs van data-analyse en e-mail weten.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden met eventuele bonusregeling.
 • 25 vakantiedagen.
 • Pensioenvergoeding.

Wat mag je verwachten van Leadrs

Naast leuke collega’s, een mooie werkplek, borrels, gratis gezamenlijke lunch, bedrijfsauto die op kantoor staat voor klantbezoeken, maar vooral leuke werkzaamheden, mag je het volgende verwachten:

 • Je krijgt ondersteuning van Rico en Roxanne die alle ins en outs van data-analyse en e-mail weten.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden met eventuele bonusregeling.
 • 25 vakantiedagen.
 • Pensioenvergoeding.

Zo gaan we het doen

Je stuurt je cv en motivatie naar Leadrs

Je leert ons kennen tijdens een rondje Leadrs

Je komt langs voor een sollicitatiegesprek

Je maakt een test om te zien of je bij het team en de functie past

Je loopt een dag mee om te zien wat je werkzaamheden inhouden

Je wordt onze collega!

Ben jij die datagedreven marketeer en op zoek naar een nieuwe uitdaging? SOLLICITEER NU!

De vacature voor Database Marketeer is reeds vervuld. Wil je toch graag kennis maken met Leadrs? Schrijf je dan in voor Rondje Leadrs en kom bij ons langs!

We zoeken een enthousiasteling die net zoveel tijd in de ontwikkeling en groei van Leadrs investeert, als Leadrs in jou. Groei jij met ons mee? Ben je enthousiast geworden over deze vacature en wil jij graag onze collega worden? Stuur dan je motivatie met CV naar Roxanne via het onderstaande formulier!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ben jij die datagedreven marketeer en op zoek naar een nieuwe uitdaging? SOLLICITEER NU!

We zoeken een enthousiasteling die net zoveel tijd in de ontwikkeling en groei van Leadrs investeert, als Leadrs in jou. Groei jij met ons mee? Ben je enthousiast geworden over deze vacature en wil jij graag onze collega worden? Stuur dan je motivatie met CV naar Roxanne via het onderstaande formulier!