Social Media Consultant (junior)

Fulltime

Accepteer jij onze uitdaging? Word Social Media Consultant bij Leadrs

  Fulltime

  Junior (0-3 jaar ervaring)

 HBO / WO

 Breda

Vacature junior Social media consultant

De vacature voor Social Media Consultant is reeds vervuld. Wil je toch graag kennis maken met Leadrs? Schrijf je dan in voor Rondje Leadrs en kom bij ons langs!

Door de groei van onze organisatie zijn we op zoek naar een ‘nieuwe Leadr’ die ons team komt versterken. Onze social media specialisten Rico en Erhan zijn op zoek naar een nieuwe collega die:

het fantastisch vindt om social campagnes te bedenken, in te richten, te monitoren en de resultaten te analyseren. Die daarnaast ook aan de slag wil gaan met de invulling van tekst, beeld en video. En die het een uitdaging vindt om de e-mail en marketing automation strategie van klanten te begeleiden.

We hebben in deze vacature beschreven wat wij graag terug zien in jou, hoe we je gaan opleiden en we geven je een kijkje in de keuken bij Leadrs in het algemeen.

Mail deze vacature naar jezelf

Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Pas jij in het junior social media consultant profiel?

Bij Leadrs werken we graag met persona’s. Daarmee krijgen de statistieken die we dagelijks bekijken een gezicht. Voor onze nieuwe Social collega hebben we ook een persona opgesteld: een combinatie van de ambities, drijfveren en eigenschappen van onze eigen Social specialisten. We houden van diversiteit, dus je hoeft niet exact in het plaatje te passen, maar we vinden het wel fijn als je jezelf herkent in een (groot) deel van de kenmerken. We dagen je ook uit: wat kun jij wat wij hieronder niet beschreven hebben, maar wat Leadrs juist dat extra’s gaat brengen?

vacature social media consultant

Onderscheidend opleidingsprogramma

Wanneer je bij ons start als Junior social media consultant, volg je een opleidingsprogramma waarmee je binnen 2 jaar alle ins en outs van social media onder de knie krijgt. De focus ligt daarbij op de volgende disciplines:

 • Algemene werkvaardigheden & competenties
 • Basisvaardigheden social media toepassingen
 • Werken met social media features
 • Opzetten & monitoring campagnes
 • Analyse & Rapportage campagnes
 • Beeld – en contentcreatie
 • E-mailmarketing flows opzetten
 • Analyse en vervolgacties e-mailcampagnes
opleidingsprogramma social media consultant

UITDAGINGEN VAN EEN SOCIAL MEDIA HELD(IN) BIJ LEADRS

De vaardigheden van ons opleidingsprogramma mag je meteen in de praktijk toepassen. Je maakt je de vaardigheden eigen door te werken in een multidisciplinair team dat dedicated voor een deel van onze klanten werkt. Om je een idee te geven van de gang van zaken bij Leadrs, geven Rico en Erhan voorbeelden van activiteiten waar je mee aan de slag zou kunnen gaan op een typische werkdag:

 • Creatie, optimaliseren & rapporteren op KPI’s

Voordat je aan de slag kunt met social media, is het belangrijk dat je inzichtelijk hebt hoe de klant social media inzet en wat doelen van de klant zijn.  Je stelt jezelf vragen als: Wie is de doelgroep en met welke propositie gaan we die bereiken? Welke uitingen zullen de doelgroep triggeren? Wat zal het ondersteunend effect van de campagne zijn en op welke KPI’s ga je sturen? Sluit de landingspagina en andere uitingen aan bij de campagne opzet en is het resultaat te meten?

Op basis van de KPI’s/hypotheses ga je aan de slag met de optimalisatie acties. Je bepaalt welke werkzaamheden de grootste bijdrage leveren aan de doelen van de klant. Zo kan het zijn dat je voor de ene klant een branding campagne op YouTube, Facebook en Instagram activeert, waarbij je het effect meet door conversie attributie. En je voor een andere klant een Facebook Lead ad campagne inzet om zoveel mogelijk brochure aanvragen te realiseren, waarbij je het resultaat meet door de aanvragen te matchen met de bestellingen.

Bij Leadrs streven we naar een hoge mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. Je rapporteert dan ook zelf de acties en resultaten naar je team en de klant.

 • Social kennissessies & multidisciplinair werken

Samen met alle social collega’s heb je één keer per maand een kennissessie. Tijdens deze kennissessie krijgt iedere social specialist de kans om innovaties in te brengen, succesvolle (en minder succesvolle) cases te bespreken en mee te denken over het behalen van resultaten voor klanten buiten het eigen klantenteam. Naast de teamsessie bespreek je in het begin wekelijks met Rico je uitgevoerde acties, vragen en je planning voor de komende week.

Bij Leadrs denken we niet alleen vanuit kanalen, maar is de groeistrategie en te realiseren omzet voor de klant de basis. Onze klanten hebben doelen en KPI’s die de basis vormen voor randvoorwaardelijke acties op korte en lange termijn. Op grond van leadterugkoppeling en dashboards met de actuele cijfers over de conversie van lead naar klant bepalen we welke acties het meeste resultaat zullen opleveren voor onze klant. Vanuit een multidisciplinair team worden alle online kanalen besproken en bekijk je hoe je social media in kan zetten om een bijdrage te leveren aan het doel. Samen met je teamleden ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werkzaamheden en voortgang van de klant.

WAAROM IK HET LEUK VIND OM ALS SOCIAL MEDIA SPECIALIST BIJ LEADRS TE WERKEN?

Rico-Schilt

Rico, > 5,5 jaar werkzaam bij Leadrs:

Wat Leadrs uniek maakt ten opzichte van andere bureaus is dat je bij de klanten de vrijheid krijgt om binnen diverse kanalen invloed uit te oefenen. Zo ben je niet beperkt tot het voeren van campagnes maar, kun je op basis van analyses, complete strategieën uitdenken, testen en doorvoeren. In een steeds verder geautomatiseerd marketinglandschap zit de uitdaging om op basis van data, je marketing en ICT op elkaar af te stemmen. Zo zorg je dagelijks voor de juiste uitingen, op het juiste kanaal én op het juiste moment!

VOOR WIE GA JE WERKEN?

Leadrs is in 2004 opgericht. Momenteel hebben we ongeveer 30 vaste B2B en B2C klanten die online marktleider zijn of in het traject zitten om het te worden. Onze klanten vallen onder uiteenlopende branches. Om belangenverstrengeling te voorkomen werken we altijd exclusief voor één klant per branche/regio.

We onderscheiden ons ten opzichte van andere online marketing bureaus doordat we koppelingen maken met data uit ERP en CRM systemen, zodat we in detail analyses kunnen maken welke leads ook klant worden. Conversie-attributie over kanalen heen brengen we in kaart, zodat we het effect van verschillende online kanalen ook kunnen zien en weten waar onze klanten hun marketingbudgetten op in moeten zetten.

JE COLLEGA'S BIJ LEADRS

Je komt te werken in het team van 14 enthousiaste Brabantse online marketing consultants in een informele sfeer. Kenmerkend van je toekomstige collega’s is dat iedereen graag wil leren, resultaatgericht is en voorop wil lopen in online marketing. Na al die jaren krijgen we nog steeds een kick als we de leads/klanten zien binnenkomen na een toegepaste online innovatie.

Ons gezamenlijke doel waar we dagelijks voor strijden is (in het Engels klinkt het mooier;): “We believe that we can bring transparency into marketing, by measuring every euro that results into sales. Our Leadrs program gives our clients an online strategy and a related roadmap, education of the latest online trends, a roadmap and most of all leads that convert into customers. And those customers will retain and bring you 5 times their spend.”

Bekijk jouw toekomstige collega’s

Wat mag je verwachten van Leadrs

Naast leuke collega’s, een mooie werkplek, borrels, gratis gezamenlijke lunch, bedrijfsauto die op kantoor staat voor klantbezoeken, maar vooral leuke werkzaamheden, mag je het volgende verwachten:

 • Je krijgt ondersteuning van Rico en Jamie, die alle ins en outs van social media weten.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden met eventuele bonusregeling.
 • 25 vakantiedagen.
 • Pensioenvergoeding.

Zo gaan we het doen

Je stuurt je cv en motivatie naar Leadrs

Je leert ons kennen tijdens een rondje Leadrs

Je komt langs voor een sollicitatiegesprek

Je maakt een test om te zien of je bij het team en de functie past

Je loopt een dag mee om te zien wat je werkzaamheden inhouden

Je wordt onze collega!

WIL JIJ OP 13 JUlI MET EEN CONTRACT NAAR BUITEN LOPEN?

Tot 29 juni 2018 heb je de gelegenheid om je motivatie en CV te sturen naar ons via het formulier hieronder.

Als reactie op je sollicitatie krijg je binnen 2 werkdagen een aantal stellingen en een opdracht om je nog iets beter te leren kennen.

Op basis van deze input nodigen we je wel/niet uit om op 3 juli vanaf 14.30 uur bij ons langs te komen, waarbij we jou en de andere kandidaten verwelkomen, een rondleiding geven, uitgebreid een case van een van onze klanten laten zien, je een opdracht mag maken en afsluiten met een borrel met al je mogelijke collega’s.

Uiterlijk 6 juli laten we je weten of je uitgenodigd wordt om een halve dag mee te draaien bij ons op kantoor en ontvang je een persoonlijkheid/competentietest.

Op 10 en 11 juli vinden de meeloopmiddagen plaats. Hierbij krijg je speeddates met alle collega’s, mag je een final opdracht uitvoeren, krijg je uitleg over onze werkwijze en een concept voorstel contract.

Op 12 juli maken we dan een keuze wie onze nieuwe collega wordt en op 13 juli loop jij dan met een fles bubbles en een getekend contract naar buiten.

Interesse? Solliciteer nu!

De vacature voor Social Media Consultant is reeds vervuld. Wil je toch graag kennis maken met Leadrs? Schrijf je dan in voor Rondje Leadrs en kom bij ons langs!

We zoeken een enthousiasteling die net zoveel tijd in de ontwikkeling en groei van Leadrs investeert, als Leadrs in jou. Groei jij met ons mee?

Ben je enthousiast geworden over deze vacature en wil jij graag onze collega worden? Stuur dan je motivatie met CV voor 29 juni naar Rico via het onderstaande formulier!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.